What the bleep do we know

What the bleep do we know

Bijna 20 jaar geleden heb ik deze film gezien. Dat was toen , van wat ik mij ervan kan herinneren, baanbrekend en ik zelf vond het erg boeiend. Nu jaren later werk ik er zelf mee.

Vanmorgen had ik zo een glashelder moment van hoe we in onze mind gevangen worden en waarom dat zo is. En wat voor mogelijkheden er ontstaan als we dit doorhebben.
Vervolgens kwam deze tekst tevoorschijn in mijzelf en de herinnering aan deze film die ik 20 jaar geleden gezien heb ( of was het gisteren , want tijd bestaat niet ook dat is een concept)

Onze aandacht wordt continu gevangen om ons ergens op te richten om een bepaalde uitkomst te bewerkstelligen. Weg bij jezelf. Dat we ergens iets van moeten vinden, denken, voelen, reageren. Iets in de buitenwereld. Je wordt gevangen in een bepaalde gedachte lees ook perceptie over een situatie waardoor je ook effect erop hebt.
Het is mogelijk om de gedachte van mensen bij voorbeeld te beïnvloeden om iets in een bepaalde richting te sturen. Of dat een eigen gedachte is of een opgelegde gedachte vanuit de buitenwereld, dat maakt niet uit. Wat zijn gedachte überhaupt? En zijn je eigen gedachte ook echt van jouw of denk je dat ze van jouw zijn?
In ieder geval hebben we te maken met vangnetten om ons in een gekaderd bewustzijn te houden om alle andere mogelijkheden die er ook zijn uit te schakelen. Onze mind wordt gestuurd, bestuurd, bespeeld op allerlei mogelijke manieren. Dit kunnen we heel ver en breed doortrekken.
Maar wat als Jezelf aan het stuur blijft staan?

Er is een gezegde. Alles is mogelijk. Wat zegt dat eigenlijk? Daar gaat ook dit fragment uit deze film over. Alle mogelijkheden zijn in het veld aanwezig maar onze mind is zo gekaderd en geprogrammeerd dat we er maar slechts een kleine percentage uitfilteren. Daar waar onze aandacht naar toe gaat, die mogelijkheid ontvouwd zich. En precies dit wordt bestuurd en ook gekaderd.
De rabbithole is very diep

Dit korte filmpje geeft hier een uitleg over.

En stel je nou voor wat voor mogelijkheden er allemaal in het verschiet liggen in ons en hier op aarde als we dit weer gaan openen in onszelf en toepassen. Als we uit onze gekaderde perceptie stappen, uit de geprogrammeerde mind en het veld van de miljarden mogelijkheden weer blootleggen, openen.
Wij zijn tot zoveel meer in staat dan ons is en wordt wijsgemaakt.

Oude wegen werken niet meer. We moeten nieuwe mogelijkheden in onszelf openen. Wij kunnen onze realiteit zelf beïnvloeden. Omdat alles energie is voordat het vorm is. Dat is een ander veld wat ook aanwezig is en ‘achter ‘deze realiteit ligt. Je zou kunnen zeggen dat het de bouwstenen van de realiteit zijn.En wij zijn in staat om deze bouwstenen en hoe ze bewegen en zich samen vinden, te beïnvloeden. Wij zijn alleen dit vermogen vergeten omdat onze hersens vanaf de geboorte en mogelijk ook daarvoor al, geprogrammeerd worden. Bestaat geboorte wel echt , of is dat ook een concept.

Tja zo kan ik nog wel even doorgaan want er valt nog heel veel te her-ontdekken over onszelf en hoe deze realiteit opgebouwd is.
Duik je mee verder de rabbithole in verder op ontdekkingsreis naar wie Je daadwerkelijk bent.

Filmpje What the bleep do we know