Groundhog Day

Groundhog Day

Is een feestdag in Amerika en Canada die gevierd wordt. Dat is de dag dat volgens de folklore de bosmarmot uit zijn winterslaap ontwaakt en naar buiten komt.

Kennen jullie de film Groundhog Day waarin de hoofdrolspeler elke dag wakker wordt op dezelfde dag met hetzelfde verhaal. Elke dag gebeuren dezelfde dingen, elke handeling, elke ontmoeting herhaalt zich. Hij zit vast in een loop. Het is natuurlijk een film, een komedie notabene waarin echt hilarische momenten zitten maar als je het mij vraagt zit hier een diepe kern van waarheid in. Nadat hij voor de zoveelste keer wakker wordt in hetzelfde verhaal, wordt hij opeens wakker/bewust in de loop waar hij in zit en begint hij deze loop te doorbreken. Aangezien hij al weet wat er gebeurd gaat hij anders om met de situatie, doet een andere beweging. Hij beïnvloed zijn werkelijkheid omdat hij wakker is geworden uit zijn hypnose. Hij neemt het heft in eigen handen en is nergens meer bang voor aangezien hij de illusie heeft herkend. Echt een leuke film. Zoals ik al zei zit hier een kern van waarheid in. Zitten wij mogelijk ook in een hypnose, een loop. De hypnose van de identificatie met je personlijkheid, je alledaagse leven, je werk, gezin, alles wat je doet en hoe je jezelf en de wereld waarneemt? We staan op, doen elke dag min of meer dezelfde repeterende handelingen en een ieder heeft zijn eigen dagelijkse bestaan met min of meer vaste patronen, repeterend gedrag. Voor mij vallen  de zintuiglijke waarnemingen, dag en nacht ritme, slapen/waken, hoe het brein geprogrammeerd is, normen en waarden, deze zijn namelijk in elke cultuur, religie, filosofie  anders,  tv , media, technologie ….er ook onder. Kortom, de hypnose zit heel diep.

We zitten in een loop. Een soort slaaptoestand waaruit we wakker (bewust ) dienen te  worden. En Bewustzijn is hierbij het sleutelwoord. Bewustzijn in jezelf , in je lichaam , in elk moment Bewust aanwezig zijn, vastgeroeste patronen herkennen en stoppen.  En dat gaat heel ver. Want van de meeste patronen ben je je niet eens bewust. Het zit verpakt in alles en het vraagt om een helder bewustzijn om het te herkennen

En op het moment dat je wakker wordt uit deze diepe slaap, dan heb je invloed op alles. Dan heb je toegang tot de onbegrensde mogelijkheden. En dan kan je net als de hoofdrolspeler in deze film, het heft in eigen handen nemen.

Nou dat was het wel even voor nu, al valt hierover nog veel meer te vertellen.

�� 

Have a nice ‘ groundhog’ day ��